Palvelumme

Lääkeneuvonta

Panostamme erityisesti lääkeneuvontaan, jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn käyttämistäsi resepti- ja itsehoitolääkkeistäsi.

Lääkehoitosi onnistuu, kun tiedät:

 • miten lääkkeesi vaikuttaa
 • milloin, miten ja kuinka käytät lääkettäsi
 • onko lääkkeelläsi yleisiä haittavaikutuksia ja voitko itse ehkäistä niitä
 • sopivatko kaikki lääkkeesi yhteen
 • keneen otat yhteyttä ongelmatilanteissa.

Itsehoito

Uudistamme itsehoitotuotevalikoimaamme jatkuvasti. Mikäli etsimääsi tuotetta ei kuitenkaan löydy varastostamme, saamme sen hankittua apteekin päivittäisten tilausten yhteydessä.

Kanta-asiakkuus eli Avainasiakkuus

Kanta-asiakkaana eli Avainasiakkaana kaikki reseptivapaat ostokset kerryttävät Avainbonusta ja parhaimmillaan alennus voi olla 5%. Kanta-asiakkuus ei maksa mitään eikä se sido mihinkään. Liittymisetuna on pieni yllätyslahja. Liittyä voit joko sähköisesti tai täyttämällä liittymislomakkeen apteekissa. Avainasiakkaan etuihin kuuluu lisäksi mm. reseptien uusinta veloituksetta. Avainapteekit -lehti ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Tämä on kaikille maksuton lehti, jota jaetaan koteihin. Vaihtoehtoisesti lehden saat mukaasi apteekista.

Sähköisten reseptien uusiminen (eResepti)

Sähköisen reseptin uusimispyyntö voidaan tehdä apteekissamme. Uusimiseen on varattava aikaa 8 vuorokautta. Reseptin uusintaa voit seurata Kansallisen Terveysarkiston (KanTa) -verkkosivuilla. Reseptin uusinnasta tulee halutessasi myös tekstiviesti. Sähköisen reseptin uusimispyynnön lähettäminen apteekin kautta on Avainasiakkaalle maksuton, muutoin 3 €/resepti, maks. 9 €.

 

Tiliasiakkuus

Ostokset voit halutessasi maksaa paperilaskulla tai e-laskuna. Myös suoramaksu eli suoraveloitus on mahdollista. Tiliasiakkuus sopii erityisesti heille, joiden lääkkeet pääasiassa noutaa joku muu kuten kotisairaanhoito tai sukulainen tai asiakas kuuluu annosjakeluun. Sähköisen reseptin käsittelyyn liittyvät suostumuslomakkeet ovat saatavilla apteekista. Tiliasiakkuus on mahdollista vain kanta-asiakkaille. Maksuhäiriömerkintä estää tilin perustamisen.

Lääkehoidon arviointi (LHA)

Lääkehoidon arvioinnin tekee aina erityiskoulutuksen käynyt farmaseutti tai proviisori. Lääkehoidon arvioinnissa käydään läpi asiakkaan lääkehoidon tarkoituksenmukaisuus sekä tunnistetaan ja ratkaistaan mahdolliset lääkityksen ongelmakohdat. Tämä tapahtuu yhteistyössä hoitavan lääkärin ja muun lääkehoitoon osallistuvan tahon kanssa. Asiakas osallistuu itse aktiivisesti arvioinnin läpikäymiseen. Alussa on esim. haastattelu, joka tehdään asiakkaan kotona tai tarvittaessa apteekilla. Tässä haastattelussa käydään läpi myös kaikki käytössä olevat itsehoitovalmisteet.

Arvioinnin perusteella päivitetään asiakkaan lääkityslista ja kirjataan mahdolliset muutokset yhteistyössä lääkärin kanssa. Muutoksista informoidaan myös asiakasta ja keskustellaan yhdessä muutosten toteutuksesta ja seurannasta.

Lääkehoidon arviointi on maksullinen palvelu (50 €).

Koneellinen annosjakelu

Koneellisessa annosjakelussa lääkkeesi toimitetaan annoskohtaisiin pusseihin pakattuina 2 viikon erissä. Lääkitysmuutoksia tehtäessä lääkehävikin määrä pienenee ja lääketurvallisuus lisääntyy, koska kotiin ei kerry turhia lääkkeitä. Lisäksi on helppo seurata, milloin seuraava lääkeannos tulee ottaa. Samalla omaishoitajan sekä palvelutalojen ja kotisairaanhoidon henkilökunnan aikaa vapautuu muihin tehtäviin. Palvelu on maksullinen. Lisätietoja apteekista.

Apteekin noutolokerikko

Kaikki apteekkituotteet paitsi pääasiassa keskushermostoon vaikuttavat (PKV) lääkkeet voit tilata apteekin noutolokerikkoon. Tilauksen voit tehdä ja maksaa Treet -verkkoapteekissa.

Tilatut tuotteet viedään apteekin sisäänkäynnin ulkopuolella S-marketin käytävällä sijaitsevaan lukittuun lokerikkoon. Kun tilaus on valmis, saat tekstiviestin, jossa on lokerikon numero sekä lokerikon lukon avauskoodi. Noutolokerikko palvelee S-marketin aukioloaikoina. Noutolokerikon käyttö on maksutonta. Sinun tulisi hakea tilatut tuotteet viikon kuluessa tilauksesta. Keskushermostoon vaikuttavat tuotteet tulee aina hakea apteekin tiloista aukioloaikojen puitteissa.

Verkkoapteekki (Treet)

Verkkoapteekista voit ostaa itsehoitolääkkeet, suurimman osan reseptilääkkeistä sekä kaikkia muitakin apteekin tuotteita. Maksetun tilauksen voit noutaa apteekista tai apteekin ulkopuolella sijaitsevasta noutolokerikosta. Huomioitavaa on, että verkkoapteekkitilauksia käsitellään silloin, kun apteekki on avoinna eli esimerkiksi sunnuntaina tehty tilaus käsitellään maanantaina.

Lääkejätteiden vastaanotto

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. 

Lääkejätteiden lajittelu on asiakkaan vastuulla. Lajittelussa auttavat oheiset lääkejätteiden palautusohjeet.

 

PALAUTA LÄÄKEJÄTTEET NÄIN:

 • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).

 • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksissaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan. Ravintovalmisteet, kosmetiikka ja perusvoiteet voidaan hävittää sekajätteissä.

 • Palauta tämän jälkeen lääkejätepussi apteekin lääkejätteiden palautuspisteeseen. Käytössä on 2 pudotusreikää.

Lääkejätteiden palautuspisteeseen EI PALAUTETA:

 • nestemäisiä lasipullossa olevia valmisteita

 • joditabletteja tai muita jodia sisältäviä lääkkeitä (jodia sisältäviä valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, Betadine –ja Iodosorb –valmisteet)

 • sytostaatteja

 • Elohopeaa sisältäviä kuumemittareita

 • ruiskuja ja neuloja

Nämä palautetaan erikseen pakattuina apteekin henkilökunnalle.


Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä, kuten esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.

Ota yhteyttä

joutsan.apteekki@apteekit.net

puh. 0207 342 300 

Tili- ja laskutusasioissa: 040 179 3305

Verkkopalvelun alusta onstage © 2023 online.fi